TANITIM YAZILARI

Acaba Ne Hediye Alsam?

ne hediye alsam

Acaba ne hediye alsam? Muhtemelen siz de, yaşamınızın herhangi bir diliminde kimi zaman sizin için çok özel olan bir insan için, kimi zaman daha ciddi sınırlar içerisinde bulunan bir iş arkadaşınız için bu soruyu mutlaka kendinize sormuşsunuzdur.

Hemen hemen herkes gerek isteyerek, gerekse kendisini mecbur hissederek yaşamında yer alan kişilere hediye almıştır. Armağan almak çok fazla zamanınızı almayacak, hemen halledilebilecek bir eylem gibi gözükse de içerisinde bulunduğunuz koşullar ve hediye alınacak kişinin özellikleri nedeniyle çok da kolay bir iş olmayabilir.

Günümüzde şartlarında zaman; hemen hemen toplumun her kesiminde bulunan tüm insanlar için sahip olunan en değerli varlıklardan bir tanesidir. Gerek şahsi tercihlerimiz, gerekse yapmakla mükellef olduğumuz işleri gerçekleştirirken mevcut yaşam koşulları nedeniyle zamanımızı efektif olarak kullanmak zorunda olduğumuz çoğunlukla kabul edilen bir görüştür.

Özellikle doğum günü, yıldönümleri gibi özel günler için mutlaka sizin de sevdiğiniz insanlar için bir armağan almanız gerekmektedir. Bazen zaman kısıtı nedeniyle, bazen de sevdiğiniz kişiye en uygun hediyeyi seçmeniz gerektiği için nasıl bir hediye alabileceğiniz konusunda sıkıntı yaşamanız doğaldır. Özel günler için hediye seçimi yaparken elbette ki en önemli avantajınız doğum günü, yıldönümü gibi tarihleri önceden bilmenizdir. Ancak, hediye alma işini son ana bıraktıysanız strese girmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Bu durumda, sevdiğiniz insan için hediye seçiminde bulunurken riske girmeden tercihte bulunmak en akılcı hareket tarzı olarak gözükmektedir. Bu gibi durumlarda tümden gelim metodunu uygulayabilirsiniz. Örneğin, hediye alacağınız kişinin size olan yakınlık durumu, cinsiyeti, yaşı vb. özelliklerini göz önünden bulundurarak bu kriterde bulunan kişilere genel olarak en uygun hediyelerin neler olabileceğini düşünerek işe başlayabilirsiniz.

Eğer, bir erkek için hediye alacaksanız işiniz bir kadına hediye alınmasına göre nispeten daha kolay olacaktır. Zira, erkeklerin tercihlerindeki ortak noktalar kadınların tercihlerine göre çok daha fazladır. Alacağınız hediyenin, kişinin özellikleri ile örtüşmesi; sonucu olumlu yapacak ve karşınızdaki insanı da mutlu edecektir. Bu değerlendirmeyi de yaptıktan sonra hediye seçimini rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Eğer bir kadına hediye alacaksanız, ilişki düzeyiniz ne olursa olsun işiniz çok daha zor demektir. Her şeyden önemlisi kadınların genel özellikleri içerisinde ortak noktalar bulunmakla birlikte, hemen hemen her kadın kendisine kişiye özel nitelikte bir armağan sunulmasını bekler. Bu nedenle kadınlar için düşünülebilecek hediye dünyası, erkeklere göre çok daha geniştir. Alacağınız hediyeyi belirlerken, hediye alacağınız kadın ister iş arkadaşınız, ister sevgiliniz, hatta anneniz bile olsa onun kişilik özelliklerini doğru tahlil etmediğiniz takdirde, doğru hediyeyi seçmeniz oldukça zor olacaktır.

Bu sorunu aşabilmeniz yine sizin becerinize kalmıştır. Sezgilerinizi ön plana çıkartarak yaşamınızda yer alan kadınlar için kişiye özel bir hediye seçebilme şansınız elbette ki vardır. Bunun için mutlaka ilk önce, hediye alacağınız kadının özelliklerine konsantre olmanız gerekir.
Artık acaba ne hediye alsam? sorunun cevabına daha yakınsınız. Gözünüzü karartın ve karar verirken mutlaka yüreğinizin sesini de dinleyin. Tercihinizi yaparken duygularınızı işin içine katabilirseniz, sevdiğiniz kadını mutlu edebilecek en güzel hediyeyi de seçebilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı